KLEURSTOF OM UW LEIDINGEN OP LEKKAGE TE TESTEN

CV-Onderhoud?

    Aanmelden

  Storing?

Bel: 0251-248135

Tel: 0251-248135

LEKDETECTIE

KLEURSTOF ROOD
UV DETECTIE
LEKKAGE DAK

KLEURSTOF OM LEKKAGE TE DETECTEREN:


Kleurstof wordt ook vaak gebruikt bij detectie om lekken op te sporen. Hierbij worden leidingen geïnjecteerd met kleurstof. Zo kan niet alleen het verloop van de leiding worden gevolgd maar kan de precieze oorzaak van een probleem worden achterhaald. Waar de kleurstof zichtbaar wordt buiten de leiding is dan vermoedelijk een lek aanwezig. Deze techniek is vooral efficiënt bij het opsporen van daklekkage en leidinglekken maar is niet altijd zo geschikt voor heel kleine lekken. In dat geval duurt het vaak langer om de lek in kwestie te detecteren.


UV-LUMINAAT:


De kleurstoftechniek wordt dan ook vaak gecombineerd met andere detectietechnieken zoals endoscopie. De kleurstof wordt toegediend in de vorm van een poeder dat gemengd met water een gekleurde vloeistof wordt. Soms wordt ook gewerkt met UV-luminaat. Dit is een kleurstof die enkel zichtbaar wordt onder UV-licht. Omdat de kleurstof niet meteen zichtbaar wordt met behulp van UV-licht moet men in dat geval wel rekening houden met een voorbereidend onderzoek en een vervolgonderzoek.


KLEURSTOF BIJ LEKDETECTIE OP DAKEN:


Kleurstof in poedervorm of in de vorm van UV-luminaat is uiterst geschikt voor het opsporen van lekken in daken. Hierbij wordt de kleurstof aangebracht op de dakbedekking. Door de vermenging van kleurstof met regenwater gaat ook het vocht rondom de lek de gebruikte kleur aannemen. Zo is het erg eenvoudig om de locatie van een lek bij benadering te achterhalen.

Bij kleine lekken kan het wat langer duren voor de vloeibare kleurstof de locatie van de lek zichtbaar maakt. Toch blijft deze methode een vaak gebruikte en eenvoudig toepasbare manier om problemen rond leidingen of daken te identificeren.Rekon Gasservice beschikken we over ervaren vakmensen met ervaring en innovatieve methodes voor lekdetectie.

Via geavanceerde technieken, zoals thermografisch scannen kunnen wij snel de juiste oorzaak van het probleem achterhalen. Zo hebben ook verborgen lekken voor onze experts geen geheimen. Een lekkage dichten kan veel vochtproblemen voorkomen en oplossen. Daarom is het belangrijk om water lekkage en breuken in leidingen tijdig te lokaliseren. Dit is de eerste stap in het bestrijden van vocht. Ook vocht in bouwmaterialen kunnen wij snel en op een eenvoudige manier detecteren om problemen te helpen vermijden. Vocht in bijvoorbeeld metselwerk, beton, pleisterwerk, hout of isolatiemateriaal, lekkage vloerverwarming kent voor onze experts geen geheimen meer.


    Rekon Installatietechniek Timmerwerf 93 1969 RN Heemskerk  Tel: 0251-248135  E-mail Info@rekon-bv.nl