preventie cv-installatie

CV-Onderhoud?

    Aanmelden

  Storing?

Bel: 0251-248135

Tel: 0251-248135

PREVENTIE VAN DE CV INSTALLATIE

PREVENTIE VAN DE CV INSTALLATIE

 

Huizen van 1 tot 5 jaar (behandeling 1):

Veel installateurs geven geen aandacht aan het cv-water omdat dit niet met het blote oog zichtbaar is. Maar door het cv-water te onderhouden, kunnen veel problemen opgelost en voorkomen worden, en ook zal het rendement stijgen!


Wist u dat slechts 5% lucht al aanleiding geeft tot 8% rendementsverlies

en dat 100 mg ijzeroxide kan zorgen voor 12% rendementsverlies?

Meer dan de moeite waard dus om hier wel voldoende aandacht aan te geven!


Tijdens het bijvullen van het cv-water komt er zuurstof en kalk mee in de leidingen. Hierdoor gaan de ijzeren leidingen met de zuurstof reageren tot een rood en zwart slib, in de volksmond ook wel roest genoemd. Ook door diffusie (het doorlaten van zuurstof) van dichtingen en koppelingen kan het verwarming systeem lucht binnenkrijgen en hierdoor kunnen zich bio-organismen gaan ontwikkelen: bacteriën die kunnen ontstaan in de installatie door o.a. roest, zuurstof, ijzerdeeltjes, verpakkingsmateriaal, olie en vetten van gebruikte materialen.


Door FERNOX F5 Cleaner + F1 Protector + AF10 Biocide toe te voegen aan het water van uw installatie wordden deze bacteriën en vuil afgebroken zodat de installatie schoon blijft.

De cv-ketel fabrikanten Nefit, Bosch, Remeha, Intergas, Vaillant, Agpo, Atag, ITHO adviseren niet voor niets om uw installatie te spoelen voor dat deze in gebruik genomen wordt.


Huizen van 5 tot 15 jaar (behandeling 2):

Voor deze huizen wordt geadviseerd om de installatie te controleren en meten op vervuiling en wij raden aan -indien er vervuiling is- om deze te spoelen met FERNOX F5 Cleaner + F1 Protector + AF10 Biocide.

De F5 Cleaner laten we ongeveer een week in de installatie mee draaien. Daarna spoelen we de installatie en vullen de deze weer waarbij we de Protector en Biocide toevoegen.


Huizen van 15 tot 25 jaar (behandeling 3)

Voor deze huizen wordt geadviseerd om de installatie te controleren en meten op vervuiling en wij raden aan -indien er vervuiling is- om deze te spoelen met FERNOX F5 Cleaner + F1 Protector + AF10 Biocide .

De F5 Cleaner laten we ongeveer een week in de installatie mee draaien. Daarna spoelen we de installatie en vullen we deze weer waarbij we de Protector en Biocide toevoegen.

Controleer de cv-installatie -met behulp van een warmtecamera- of er een goede warmte overdracht is van de radiatoren en vloerverwarming.

In de praktijk zien wij vaak bij niet behandelde huizen dat er veel vervuiling is ontstaan, met name in de vloerverwarming. Dit kan niet alleen een hoge gasrekening veroorzaken maar vaak ziet men ook dat de vloer niet goed of niet gelijkmatig warm wordt, enz.


Een vuilafscheider verwijderd magnetische en niet-magnetische vervuilingen uit het systeemwater:

•Een hoogwaardige filter toepasbaar in de cv-installatie om ijzerdeeltjes er uit te filteren ter bescherming van de cv-ketel en de vloerverwarming.

•Ideaal voor kleine ruimtes en bij beperkte toegang

•Gemakkelijk te monteren en in meerdere richtingen

•Snel en gemakkelijk te reinigen, zonder demontage

•Verwijdert alle verontreinigingen uit de cv-installatie

•Past zowel op verticale als op horizontale leidingen

•Blokkeert niet en remt de doorstroming niet


Voordelen van deze behandeling:

- Uw installatie heeft een betere rendement.

- Minder gasverbruik en een lagere uitstoot van CO2 gassen.

- Waterzijdige onderdelen zoals driewegkleppen, pompen,

   filters, platenwisselaars, etc. gaan langer mee.


Onderhoud van de protectie:

Rekon Gasservice zorgt er voor dat uw cv-installatie en de cv-ketel in goede conditie blijven verkeren.

Wij halen het optimale rendement uit uw cv-installatie door middel van het toevoegen van de Fernox producten, het correct inregelen van de waterzijdig balans van de radiatoren en het juist instellen van het vermogen van de cv-ketel zodat deze optimaal kan functioneren.


Rekon Gasservice onderhoud & Protectie:

Als u bij ons een onderhoudsabonnement heeft voor uw cv-ketel en u wilt uw installatie een protectie behandeling geven dan krijgt u van ons GRATIS elke jaar een water analyse van het cv-water. Dit betekent dat wij meten of er nog genoeg protectie middelen in uw cv-installatie aanwezig zijn.


    Rekon Installatietechniek Timmerwerf 93 1969 RN Heemskerk  Tel: 0251-248135  E-mail Info@rekon-bv.nl

Rekon installatietechniek bv

©Privacy Policy2020